Havuz Malzemeleri ve 2022 Fiyatları

2021-12-23 14:24:15
Kullanışlı, sağlıklı bir havuzun inşa edilmesi için doğru havuz malzemeleri kullanılması gerekir. Kullanılacak malzemeler havuzun daha hijyenik ve kullanıma en uygun hale gelmesini sağlar. Havuzun yapımı için gerekli olan ana malzemeler ve yan ürün kullanımından sonra düzenli bakımı yapılması gerekir. Rutin yapılacak bakım ve temizlik faaliyetleri kullanıcılar içinde daha hijyenik havuzun oluşmasında etkili olacaktır. Yalnızca sağlık açısından değil görünümün daha estetik olmasına da yardımcı olacaktır. 
Havuzlar kullanıma bağlı olarak zamanla kirlilik, kimyasal ürün kullanıma bağlı kireçlenmelere sebebiyet verebiliyor. Havuzu uzun yıllar boyunca güvenle kullanabilmeniz içinde üretilen havuz malzemelerinden destek alabilirsiniz. 

Havuz Malzemeleri Kullanımı 

Havuz tipinize göre malzeme kullanımına başvurabilir ve profesyonel bir havuz oluşumunun açığa çıkmasını sağlayabilirsiniz. Eğer ki havuz tipinize uygun şekilde malzeme seçimine başvurursanız işinizin daha fazla kolaylaşmasını sağlamış olursunuz. Havuzun betoname mi yoksa panel havuz tipi mi olacağına karar verdikten sonra malzemelerin temin işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. 
Havuzun kullanışlı, işlevsel ve bir o kadar da estetiksel duruş kazanmasında yardımcı olacak havuz malzemeleri nelerdir şu şekilde sıralayabiliriz;
  • Havuz pompası
  • Filtrasyon sistemi için havuz kum filtresi 
  • Boru ve Fittings malzemelerinin kullanılması 
  • Havuz lambası 
  • Havuz dip temizleme süpürgesi 
  • Isıtıcı
  • Kimyasal test malzemeleri 
  • Havuz içi ekipmanların kullanımı
  • Havuz dış kısmı- kenar için ekipmanlar 
  • Elektrik panosu
  • Havuz fırça ve kepçesi 
  • Fayans temizleyici- kimyasal temizleme malzemeleri 
Havuzunuzun uzun yıllar boyunca sorun çıkarmadan daha modern, profesyonel şekilde kullanımının olmasını isteyebilirsiniz. O zaman profesyonel bir havuz oluşturabilmeniz içinde şu malzemeleri de kullanmanızda yarar var; havuz otomatik dozlajlama ünitesi, dozlaj pompaları, tuz klor jeneratörü, eşanjör, ısı pompası, nem alma cihazları, havuz temizlik robotudur. 

Havuz Malzemeleri Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

Havuz malzeme seçimi yapılırken, havuzun bakım sirkülasyonunda süreklilik sağlanması gerekir. Bu yüzden doğru malzeme seçimine başvurularak havuzların daha güvenli hale gelmesi sağlanmalıdır. 
Su Pompası Kullanımı 
Havuz içerisindeki suyun sürekli hijyenik kalabilmesi içinde mutlaka su sirkülasyonunu sağlayacak olan pompanın kullanılması gerekir. Su pompası, havuz suyunun temiz kalması açısından en önem arz eden malzemelerin başında yer almaktadır. 
Havuz Su Filtresi İle Güvenli Havuzlar 
Havuz ekipmanları içerisinde bulunan havuz filtresi sayesinde, havuz içerisinde meydana gelebilecek su kirliliğinin önüne geçilmiş olunur. Havuzda istemediğiniz katı pisliklerin ve yosunun önlenmesini sağlamış olursunuz. Berrak, temiz bir görünüme sahip olan havuz için su havuz filtresini mutlaka kullanmalısınız. 
Elektrik Panosu 
Havuzun nem ve sıcaklık ayarının yapılabilmesi için elektrik panosu kullanılması gerekecektir. Fakat tercih edilecek elektrik panosunun da mutlaka ip65 seviyesinde olmasına dikkat edilmelidir. Panonun içerisinde mutlaka kaçak akım rolesini kullanmaya dikkat etmeniz gerekecektir. Çünkü kaçak akım role kullanımıyla can güvenliğinin kontrol altında tutulmasını sağlarsınız. İstenmeyen risk durumlarının yok edilmesi açısından büyük önem taşır. 
Havuz İçin Havuz Kimyasalları 
Havuz kimyasalları, güvenli ve sağlıklı bir havuz için olmazsa olmazlardan biri olarak ön plana çıkıyor. Havuz kimyasallarında ilk dikkat edeceğiniz faktörlerden biri ise Sağlık Bakanlığı onaylı ürünleri tercih etmenizdir. Çünkü piyasada ne yazık ki sahte ürünlerinde yer aldığını ve bu ürünlerinde insan sağlığını riske sürüklediğini söyleyebiliriz. Kimyasal alımı yapacak olduğunuz yerin güvenilir olmasına dikkat ettiğiniz müddetçe korkulacak bir durum yaşamazsınız. 
Havuz Yalıtım Malzemeleri 
Havuzun yalıtım konusunda da beklenen performansı vermesi gerekir. Havuzun yalıtım malzemeleri, ana malzemeler kadar önem arz etmektedir. Çünkü yalıtım malzemeleriyle su emiş gücü sağlanacak ve betonun suyu sızdırmadan tutmasına zemin hazırlayacaktır. 

Havuz Malzemeleri 2022 Fiyatları 

Havuz malzemelerine hemen her yıl ihtiyaç duyulmaya devam ediliyor. Yeni bir havuz inşa ederken olduğu gibi havuz sonrasında da malzeme temini yapılmaktadır. Bu yüzdendir ki havuz bakım, temizliğini yapacak olanlarda fiyatlarını yakından takip etmektedir. Havuz malzemeleri 2022 fiyatları bakıldığı zamanda ekonomik bir şekilde belirlenmiştir. Bütçenize göre hareket edebileceğiniz şekilde ayarlanmış hesaplı malzemeleri bulabilirsiniz. 
Havuz malzeme fiyatı, ihtiyacınız olan ürünün özelliklerine göre değişebilmektedir. Yüksek kaliteli, işlevsel ve kullanışlı olan malzemeleri uygun fiyatlarla satın almak için bizlerle iletişime geçebilirsiniz.